ONTDEK BOOTZO

Hoe verzorg je jouw boot na ceramic coating?

Alleen het aanbrengen van een keramische coating op uw boot is niet genoeg om de levensduur van 18-24 maanden te garanderen. De ruwe elementen van het mariene milieu, zoals de zon en zout, kunnen aanzienlijke schade aan de coating veroorzaken, wat leidt tot voortijdige afbraak. Daarom is het van cruciaal belang om de coating goed te verzorgen om de levensduur te verlengen. Door prioriteit te geven aan het onderhoud van de coating, kunt u deze zo lang mogelijk effectief behouden.

DONT'S

Het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen en chemicaliën zoals bleekmiddel, ontvetters, eenvoudig groen en dergelijke zal de coating voortijdig afbreken.

Niets aan de boot doen kan net zo schadelijk zijn. De boot moet worden onderhouden door het vuil, puin en zout eraf te verwijderen. Als je de ceramic coating onbeheerd achterlaat, zal deze sneller slijten.

Ook het wassen van uw boot met de verkeerde technieken en zware borstels zal de keramische coating voortijdig aantasten. Hierdoor wordt de levenduur van de coating verkort.

Vermijd het gebruik van agressieve schuurmiddelen op het oppervlak. Door deze producten te gebruiken versnel je het slijt proces van de coating.

DOS

Zelfs als u niet van plan bent de boot te wassen, geef haar dan een snelle spoeling en een zeem om het vuil en zout eraf te halen, zodat het niet op de ceramic coating blijft zitten en het wegslijt onder de zon.

Het mooie van ceramic coating is dat het helpt om de benodigde hoeveelheid was te verminderen vanwege de hydrofobe eigenschappen, het helpt de elementen gemakkelijker af te weren.