ONTDEK BOOTZO

Bootzo polijst en poetst uw boot weer glanzend

Het maakt niet uit of u uw boot tijdens het seizoen intensief of juist minder vaak gebruikt, goed en regelmatig onderhoud is noodzakelijk om uw boot in optimale conditie te houden. Uw boot wordt het gehele seizoen blootgesteld aan water, weersinvloeden en uv-straling. U zult merken dat na verloop van tijd de boot wat dof en wellicht ook vies wordt. Als u dit opmerkt, is het tijd voor een poetsbeurt. Na het polijsten en poetsen van uw boot, ziet de boot er weer als nieuw uit en is hij weer gemakkelijker schoon te houden.

Natuurlijk hebben wij ruime ervaring met het polijsten en poetsen van boten. Wij voeren ons werk perfect uit en dat zien we aan de klanten die steeds weer bij ons terugkomen. Wat wij doen tijdens het poetsen en polijsten van een boot leggen we hieronder kort aan u uit.

Wassen van de boot

We beginnen met het wassen van de boot. Wij gebruiken hiervoor onze eigen milde Bootzo shampoo en natuurlijk water. Op deze manier verwijderen we al het vuil van uw boot en zorgen we er voor dat er geen vuilresten en zand meer op de boot aanwezig zijn, deze kunnen bij het polijsten en poetsen namelijk voor krassen zorgen.

De boot schuren

Deze stap is niet altijd nodig, maar wordt alleen uitgevoerd wanneer de gelcoat van de boot sterk verweerd is, of erg dof is geworden. Schuren klinkt heftig, maar we verwijderen slechts een flinterdun laagje van de gelcoat van de boot. Dit kunnen we ook doen wanneer er bijvoorbeeld plakletters op de boot hebben gezeten en de omtrekken nog zichtbaar zijn, of bijvoorbeeld bij een zwaar vervuilde waterlijn.

Het polijsten van uw boot

De volgende stap is het polijsten van uw boot. Hiermee geven we uw boot weer een nieuwe glanslaag. Het polijsten van uw boot gebeurt in verschillende stappen. De ene boot heeft weinig polijstwerk nodig en is na 1 ronde alweer klaar voor de volgende stap in het onderhoudsproces, een andere boot kan de maximale 5 rondes nodig hebben om tot een optimaal resultaat te komen.

De boot poetsen

Na het polijsten brengen we een waxlaag, een sealer of een ceramic coating aan op de boot en daarna poetsen we hem helemaal op. De wax, sealer of ceramic coating sealt de poriën van de gelcoating van uw boot en zorgt ervoor dat de boot goed beschermd is. Het poetsen van de boot geeft tot slot een mooie glans aan uw boot.

Uw boot laten polijsten en poetsen

Wilt u uw boot laten polijsten, poetsen, laten beschermen door middel van een ceramic coating of op een andere manier laten behandelen? Dan bent u bij Bootzo aan het juiste adres. Wij hebben ruime ervaring in het polijsten en poetsen van boten en komen graag bij u langs voor een vrijblijvende offerte.